Kosten en verzekeringen

De kosten voor een uitvaart hangen logischerwijs af van de keuzes die worden gemaakt. Voor mijn diensten bereken ik een standaardtarief voor de gehele begeleiding*.
Diensten of leveringen van derden bereken ik rechtstreeks aan u door.

Over het algemeen kost een uitvaart tussen de € 4000,- en de € 9000,-.
Wanneer ik een wensengesprek met u heb gehad of een uitvaart voor u begeleid, kan ik u een kostenbegroting geven, zodra alle keuzes bekend zijn.

Als u een uitvaartverzekering heeft afgesloten, kan ik gewoon voor u een uitvaart begeleiden. U bent vrij in de keuze door wie u de uitvaart laat verzorgen.
Wanneer u een kapitaalverzekering heeft afgesloten, keert de verzekering het gespaarde bedrag aan u uit. Dit kan in mindering gebracht worden op de factuur.
Heeft u een natura verzekering afgesloten, dan bent u verzekerd voor een aantal diensten. Er moet dan nagevraagd worden welk bedrag er uitgekeerd gaat worden en voor welke diensten. Dit kan een standaard bedrag zijn of er wordt per onderdeel op de nota bekeken wat er uitgekeerd gaat worden.

De gehele begeleiding

Ik regel de complete uitvaart, zoals de verzorging en het eventuele overbrengen van de overledene, een kist of andere omhulling, afspraken met een dominee, koster, organist, begraafplaatsbeheerder, drukker, medewerkers van een aula of horecagelegenheid, een afscheidsfotograaf en het rouwvervoer op de dag van de uitvaart.

We stellen samen de tekst voor de rouwkaart op. Ik zorg voor een drukproef en na goedkeuring ontvangt u het gewenste aantal kaarten met enveloppen, rouwzegels en verzendsets en zorg ik dat de post op tijd wordt aangeboden.
De rouwadvertentie geef ik op en ook hier ontvangt u dan ter goedkeuring een drukproef van.

Gedurende de dagen tussen het overlijden en het afscheid hebben we dagelijks contact en controleer ik dagelijks – zolang de kist open is - de conditie van het lichaam van de overledene.

Ik draag zorg voor de aangifte van overlijden bij de gemeente en voor de administratieve zaken rondom de begrafenis/crematie.

Bij het vormgeven van de afscheidsbijeenkomst kan ik u ondersteunen en schrijf ik desgewenst een In Memoriam dat ik voorlees tijdens de bijeenkomst.
Gezamenlijk bezoeken we vóór de dag van de uitvaart: de kerk, crematorium, begraafplaats of horecagelegenheid. Vaak wordt dit gecombineerd met een test van de muziek en/of een fotopresentatie.

Op de dag van de uitvaart leid ik alles in goede banen en houd de planning in de gaten. Naderhand maken we desgewenst een dankkaart en/of dankadvertentie.