Anderen over mij

Toen mijn man, onze vader en opa, Gerard Höften, op 27 januari 2018 overleed stonden wij voor de keus welke uitvaartbegeleider het afscheid van Gerard zou regelen.

Na wat overwegingen kwamen wij bij Henny terecht, wij hadden haar advertentie wel eens voorbij zien komen en die sprak ons aan. Wij hebben haar gebeld en dat contact verliep direct prettig, ze meldde tijdens dit gesprek dat het haar eerste keer was om een uitvaart zelf te regelen…….. en dat heeft ze fantastisch gedaan!

Henny is niet alleen vriendelijk, rustig, betrokken en accuraat maar ook ontwapenend. Voor iedereen had ze een luisterend oor, aandacht en was ze aanwezig zonder te aanwezig te zijn.

Het afscheid was een mooi, liefdevol en waardig afscheid van mijn man, onze vader en opa Gerard Höften.


De persoonlijke en warme aandacht van Henny Leemkuil heeft ons erg gesteund na het overlijden van onze moeder.

Haar betrokkenheid, haar oog voor detail en haar doortastend handelen heeft de verdrietige tijd, voor, tijdens en na de crematie voor ons een stuk dragelijker gemaakt.

Henny voelde ons geweldig aan en gaf waar nodig een heldere uitleg en duidelijke adviezen.
Dank je wel Henny!

Geertje en Henk

Paul en Marian


Vlak na ons telefoontje is Henny gekomen om ons op te vangen na het overlijden van mijn man. Zij bracht structuur en rust in alle activiteiten die nodig waren na het overlijden.

Observeren, luisteren en aanpassen, niet teveel eigen mening , maar wel aansturen indien gevraagd.

Alles bleek mogelijk qua organisatie en ideeën. Iedere dag kwam zij langs om te zien hoe het met ons ging, met mijn man en om met ons mee te denken.

Henny toonde zich open voor alles en had aanvullende ideeën.

We oefenden op de afscheidslocatie (onder andere hoe de kist te dragen en de plaatsen van de genodigden te bepalen) en dat was een nuttige generale repetitie.

Bij het afscheid was de openingsspeech van Henny persoonlijk , positief , realistisch en niet zweverig. Een terugblik op de voorafgaande periode en vertellend over alle gebeurtenissen. Het gaf een mooi beeld van ons allemaal : persoonlijk en met humor.

Wij zijn dankbaar dat het afscheid van onze geliefde zo waardig en mooi is afgesloten.

Saskia.


Vanaf het eerste moment was er het gevoel van vertrouwen, ‘ het zou allemaal goed komen‘. Henny bracht lijn in de chaos, vertelde ons wat er vandaag beslist geregeld moest worden en waar we voor morgen over na konden denken. De eerste vraag betrof het al of niet thuis opbaren. We keken elkaar vragend aan en er volgde een diepe zucht. Henny zei toen heel nadrukkelijk…. jullie hebben 18 jaar heel intensief voor Anniek gezorgd is het dan niet goed om haar ook tot het laatste moment, voor zover mogelijk, ook thuis te willen houden. Daarop volgde een volmondig ja. We wilden een afscheid passend bij het leven van Anniek en dat zou dus afwijken van de standaard, want niets verliep standaard in haar leven. We hadden de ruimte om met z’n allen hierover van gedachten te wisselen en er volgde een mooi proces. Een proces dat Henny op een subtiele, betrokken en op sommige momenten beslissende wijze vorm gaf. Wij kijken met een goed gevoel terug op een afscheid dat wij eigenlijk nog niet wilden nemen.

Marian, Henk, Polle, Toke.


Na het plotselinge overlijden van mijn schoonmoeder kwam al snel de vraag welke uitvaartbegeleider we zouden benaderen. In 2018 kwam ik bij de voorbereidingen van de eerste lichtjesavond in Bathmen in contact kwam met Henny. Het leek mij goed om haar te vragen deze uitvaartbegeleiding voor ons te doen. Daar heeft echt niemand van ons spijt van gehad! Wat een fijne begeleiding hebben we gehad van Henny. Een geweldig luisterend oor, oog voor een ieder van ons zonder opvallend aanwezig te zijn. Actief meedenkend tot in de kleine details.

Haar inzicht in de volgorde van afhandelen van alles wat er komt kijken bij een rouwdienst en een begrafenis is uitstekend. Ze heeft in die dagen heel wat keren heen en weer gereden tussen de plek waar mijn schoonmoeder lag opgebaard (Villa Molenenk in Deventer) en de drukkerij in Lochem, waar Henny mee samenwerkt. Ook heeft zij vooraf contact gehad met de koster in de kerk waar de afscheidsdienst zou plaatsvinden. Samen bedachten we een prachtige opstelling. Niets was/is haar te veel.

Op de dag van de begrafenis sprak zij ons allemaal nog toe met eigen lieve warme woorden, voordat de kist de Villa verliet.
Het is zeker dat ik Henny bij velen zal aanbevelen als het op mijn pad komt.

Wil Mandersloot


Gelukkig volledig onervaren in wat het inhoudt om een uitvaart voor een geliefde te regelen, is voor ons ongelooflijk mooi, warm, persoonlijk, professioneel en zeer respectvol geregeld met en door jou, Henny.
Jouw rust, jouw luisteren, zorg en aanreiken van mooie extra’s, hebben ervoor gezorgd dat wij op zeer waardige wijze afscheid hebben kunnen nemen van onze man, vader en opa. Dank je wel voor alles.

Vivienne Schoppert.


Via deze weg wil ik jou nogmaals hartelijk danken voor de begeleiding van de uitvaart van mijn zus. Het is precies gegaan zoals haar wens was.
Dat is voor ons een grote steun bij het verwerken van het verdriet. Jij voelt de mensen erg goed aan, wat zijn de behoeften en wensen. Jouw troost voor iedereen op de juiste manier.

Zoveel rust straal je uit. Jij doet dit werk vanuit jouw hart. Ik zal dit nooit vergeten.

Willeke.