Vervoer

Er is op verschillende momenten vervoer nodig voor het overbrengen van de overledene. Bijvoorbeeld wanneer iemand in een hospice is overleden, maar thuis wordt opgebaard.

De meeste aandacht voor het rouwvervoer is er echter op de dag van de uitvaart. Dan zijn er veel verschillende mogelijkheden.
Het staatsie vervoer is de meest gebruikelijke manier van rouwvervoer. De rouwauto zelf is er in verschillende modellen en in diverse kleuren; deze kan eventueel aangevuld worden met volgauto's.

Een andere mogelijkheid van vervoer is de uitvaartbus. In deze bus wordt de overledene samen met een kleine groep familieleden en/of vrienden vervoerd.

Verder is er de uitvaartfiets, de loopkoets en u kunt zelfs Leentje  - de rouwkoe  - gebruiken bij het vervoer. Voor de paardenliefhebber bestaat de mogelijkheid om de overledene per koets te vervoeren.

Tot slot wil ik vermelden dat u ook met uw eigen auto een overledene mag vervoeren. Dan gelden er wel een aantal regels en moet u de juiste officiƫle papieren bij zich hebben.